Friday, April 13, 2018

CARA PUTHKAN KULIT



VITAMIN C Shaklee yang tak pernah skip makan hari-hari.Hasilnya, skin yang dulu cepat sensitif, breakout sana sini, makin better.

Kulit pulak makin cerah , bukan muka jee malah 1 muka , takdela muka je putih tangan hitam 😂

rata-rata customer sendiri bagi feedback consistent Vitamin C,skin yang pernah breakout gara-gara pakai product yang ada merkuri, makin better dan sihat , Juga immune sistem lebih kuat berbanding sebelum ni .
.
Sebotol jimat dan tahan selama 6 bulan ? Biar betul sebotol tahan lama 6 bulan. Omg !! Omg !!
.
Setiap kali Dee beritahu pada customer sebotol VITAMIN C tahan selama 6 bulan, mesti semua terperanjat sebab berbaloi sungguh, tak yah beli tiap-tiap bulan .

Abaikan , kalau nampak dee gemuk , dee tak start diet lagi . Hahahaha
.

Benda tak jadi takkan dee nak share, sia-sia je penat tulis cerita. Haha

Selain tu dee consume Esp tanpa gagal okayh , nak risik risik apa dee consume bole wassap ok ❤️

Jum cantik sesama
Dee
0162324103

CARA WEAN OFF ANAK DALAM MASA SEHARI


CARA SAYA WEAN OFF ANAK DALAM MASA SEHARI

“Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama dua tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu; dan kewajipan bapa pula ialah memberi makan dan pakaian kepada ibu itu menurut cara yang sepatutnya...”. (Surah al-baqarah ayt 233)
Inara latysha sudah genap 2 tahun dan selamat di wean off kan dalam masa 1 hari .
Yeaa 1 hari nampak mudah 1 hari sahaja tapi sebenarnayaa dalam masa 2 tahun saya berdoa utk dapat sehari tu 🙂
Masa inara di dalam rahim , saya sudah berniat akan menyusukan anak saya selamat 2 tahun dan genap 2 tahun saya akn wean off kan dia ..
Saya sudah set awal awal dalam minda saya genap 2 tahun penyusuan , harus diberhentikan . Ewah ayat 😂
Dan saya berjaya .
Tiap kali saya susukan dia saya akn cakap mama susukan inara sampai 2 tahun tau lepas tu mama wean off kan inara , selama 2 tahunn dan saya selitkan kugak dalam doa harian saya 🙂
Hampir hampir nk 2 tahunn mama ajar dah inara minum susu selain susu mama , mama bg fresh milk 🙂
Supaya inara biasa akn susu lain selain susu mama , slow slow mama buat untuk wean off inara , mama buat secara haluss . Hahaha
Mama jugak bezakan inara susu dan susu badan .
Maksudnya kalau susu badan inara akan panggil mikmik dan susu biasa dia akn panggil shushu
Jadi dia tahu perbezaan , agar senang sikit mama nak wean off nanti dan nak bagi dia susu lain tanpa keliru
Mama bagi inara fresh milk pada masa yang sama masih menyusu dengan mama .
Bila dia nak susu lain dia akn sebut mama nak shushu kalau dia nak susu badan dia akn sebut nk mikmik .
Selain tu mama masak macam macam untuk inara supaya inara tahu ada benda lagi sedap selain susu mama .
Dan mama jugak tahu apa yang inara suka dan tak suka .
Inara sangat tak suka bendasing dalam makanan dia or minuman .
Kalau bagi ayam ayam je laa jangan letak benda lain dia tak akan makan dah lepas tu .
Kalau air kalau rasa tak sedap dia tak akan minum dah lepas tu .
So mama dah tahu macam mana nk bentikan inara secara total .
So mama cari hari yang sesuai untuk wean off inara , mama pilih hari jumaat sebab penghulu segala hari 🙂
So mama pilih cara letakkan sirap agar x terlalu kejam rasanya bila dia minum nanti . Ehee
So dalam masa sehari tu mama letak sirap dan letak sekali sahaja , dia xtahu pun mama letakk dan dia minum macam biasa .
Jeng jeng jeng ..
Dia taknak dah mikmik tu , mama offer lagi dia taknak , dan sampai la hari ni , inara 2 tahun 1 bulan 1 hari mama offer dia xnak . Hahahaha .
Dia hanya akan minta shushu sahaja no mikmik katanya 😂
Shushu pun mama letak dalam cawan sajo , bukan dalam botol . Ihihi
Mungkin dari awal awal inara di dalam perut , mama sudah berdoa jadi Allah mudahkan 🙂
Mungkin inara pun takde adik lagi jadi lebih mudah 😂
Alhamdulillah
Terima kasih inara sebab beri kerjasama dan mama pasti akn rindukan moment moment penyusuan kita 😭
Ps : lain orang lain caranya , sekadar perkongsian sajo
Ok sekian , terima kasih
Love , mama
Xoxo
Publish ❤️

Friday, February 9, 2018

COLLAGEN PALING BERKESAN DIABAD INI




Produk magik.

Collagen paling magik dalam hidup yang taktau camne nak cakap. 

Yang siapa pakai mesti datang balik dan dah cerah sekata. 

Yang hitam kusam tetiba cerah berseri, yang cerah bertambah putih, tak kira lelaki perempuan. 

Padahal baru try satu box. 

Itu tak kira lagi yang bertemu jodoh dan sebagainya. Okey over.

Sekarang collagen magik ni ada promo , boleh laa simpan buat stok . 

Raya pun nak dekat , cepat laa grab pikat bakal mentua korang , comfirm jadi menantu kesayangan . Ahahaa

Yang nk grab utk diri sendiri or nk bagi bakal mak mentua or aweks . 

Bole wassap sistorr okay .
0162324103 

Wednesday, January 24, 2018

LIRIK LAGU COMEL PIPI MERAH BY DATO SERI SITI NURHALIZA



 COMEL PIPI MERAH


Senyumnya manis penyejuk jiwa hamba
semanis manisnya bak gula
rupa nan elok penghibur ayah bonda
indah kurniaan maha esa

sayang disayangi timang ditimang
alahai manjaku seorang
sayang disayangi timang ditimang
cinta hatiku selamanya

dimana dia buah hati saya
buah hati saya ada di dalam rumah
dimana dia intan payung saya
intan payung saya yang comel pipi merah

can mali can can mali can
can mali can ketipung payung
can mali can can mali can
can mali can can mali can ketipung payung

budi nan elok pekerti yang mulia
panduan hidup hari muka
taat berjasa jadi orang berjaya
penuhilah ilmu di dada

sayang disayangi timang ditimang
alahai manjaku seorang
sayang disayangi timang ditimang
cinta hatiku selamanya

can mali can can mali can
can mali can ketipung payung
can mali can can mali can
can mali can can mali can ketipung payung

love , dee
xoxo 
publish :)