Friday, April 13, 2018

CARA PUTHKAN KULIT



VITAMIN C Shaklee yang tak pernah skip makan hari-hari.Hasilnya, skin yang dulu cepat sensitif, breakout sana sini, makin better.

Kulit pulak makin cerah , bukan muka jee malah 1 muka , takdela muka je putih tangan hitam 😂

rata-rata customer sendiri bagi feedback consistent Vitamin C,skin yang pernah breakout gara-gara pakai product yang ada merkuri, makin better dan sihat , Juga immune sistem lebih kuat berbanding sebelum ni .
.
Sebotol jimat dan tahan selama 6 bulan ? Biar betul sebotol tahan lama 6 bulan. Omg !! Omg !!
.
Setiap kali Dee beritahu pada customer sebotol VITAMIN C tahan selama 6 bulan, mesti semua terperanjat sebab berbaloi sungguh, tak yah beli tiap-tiap bulan .

Abaikan , kalau nampak dee gemuk , dee tak start diet lagi . Hahahaha
.

Benda tak jadi takkan dee nak share, sia-sia je penat tulis cerita. Haha

Selain tu dee consume Esp tanpa gagal okayh , nak risik risik apa dee consume bole wassap ok ❤️

Jum cantik sesama
Dee
0162324103

MY SHAKLEE EFECT

MY SHAKLEE EFFECT ❤️
Esp is my lover ,
Lover gitteww kannn , amik kauu kemain tajuk cenggituu . Hahaha
Tapi betul ESP adalah kekasih dee sekarang , sebab pertama kali dee jumpa ESP dee terus jatuh cinta pandang pertama gitteww.
Dee dah consume ESP hampir dua bulan lebih , bak kata makcik segala bawang eh baru pakai tak sampai sebulan ada hati nak sharing perubahan konon, kata makcik segala bawang laa 😂
Yeaaa memang benar dan tulus sekali dee dah consume ESP hampir 2 buaon dah nak habis pun tong kedua tu (sharing dgn hubby dia jeles tgk kulit wife dia makin gebu gebas)
Apa yang dee perasaan selama dee consume ESP banyak sangat perubahan yang di dapat sebab tu dee sangat jatuh cinta , you bayangkan laa dee ada masalah kulit kusam , kulit tak sekata muka nampak pucat saja lepas dee consumekan muka nampak lebih cerah , dah x pucat kulit lebih sekata malah semakin flawless , youu bayangkanlahh baru dua bulan cuba kalau bertahunn tahunnn , arghhh x dapat bayanhkan mesti kulit bak telur ..
Bila balik kampung semua duk tanya kenapa makin cerah , kenapa makin gebu gebass rasa seronok bila orang puji sebab shaklee menampakkan effectnya , sebab bukan dee jee perasan tapi orang sekeliling dee pun perasaan , sayangnyaa dekat ESP ni .
Lagi 1 yang diperasan lepas consume ESP ni anak dah x sembelit ( eh kenapa ank pulak x sembelit padahal mak yang makan) sebab anak masih menyusu badan segala khasiat dalam ESP dapat jugak dekat dia ..
Sebelum ni ank selalu sembelit tapi lepas dee consume ESP ank sangat senang membuang tak perlu teran teran nangis sampai kua air mata (sedihnya kalau ingat balik) tapi semua tu dah lepass mujur dee jumpa ESP klu tak tahu mcm mana nk selesaikan sebab mcm mcm cara dee try sebelum ni , alhamdulillah asbab dee consume ESP sekaligus dapat selesaikan masalah ank kesayangan dee 🙂
Paling ketara perubahan susu badan , dee memang dah niat sebelum inara lahir nak bagi dia susu badan sampai 2 tahun plus plus laa , tapi sejak tahun ni sebelum consume ESP dee jadi risau sebab susu dee cair tak pekat sangat cair , dee risau inara tak kenyang (mmg x kenyang selalu sgt tido x lena sbb lapar susu) dee sangat takut kalau dee bekalkan susu tak berkhasiat utk dia tapi alhamdulillah lepas comsume ESP susu kembali meriah dan jadi pekat inara pun kenyang tido lena , lepas consume ESP inara dh x bangun malam menyusu dah , syukur sgt sbb dia kenyang letteww .
Terima kasih ESP terima kasih untuk cinta ini ,
Dee add on jugak dekat vitamin c , perghhh makin wow effectnyaa .
Dee suka sangat sebab jerawat jerawa terus tergelincir kalau naik dekat muka dee sebab licin . Haahhaa
Musuh dalam selimut jerawat tu , kata nak tumpang tapi tinggalkan kesan pulak klu duk lelama .
Tapi sejak makan vitamin c dan esp semua jerawat tergelincir , kesian kau jerawat . Hahahaha
Musuh dalam selimut perlu dibuang agar tak memusnahkan keindahan kulit u itteww . Terima kasih vitamin c , i love u poreber and eber .
Bye jerawat , i hate u 😂
Love, dee
Xoxo ,
Publish 😍

CARA WEAN OFF ANAK DALAM MASA SEHARI


CARA SAYA WEAN OFF ANAK DALAM MASA SEHARI

“Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama dua tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu; dan kewajipan bapa pula ialah memberi makan dan pakaian kepada ibu itu menurut cara yang sepatutnya...”. (Surah al-baqarah ayt 233)
Inara latysha sudah genap 2 tahun dan selamat di wean off kan dalam masa 1 hari .
Yeaa 1 hari nampak mudah 1 hari sahaja tapi sebenarnayaa dalam masa 2 tahun saya berdoa utk dapat sehari tu 🙂
Masa inara di dalam rahim , saya sudah berniat akan menyusukan anak saya selamat 2 tahun dan genap 2 tahun saya akn wean off kan dia ..
Saya sudah set awal awal dalam minda saya genap 2 tahun penyusuan , harus diberhentikan . Ewah ayat 😂
Dan saya berjaya .
Tiap kali saya susukan dia saya akn cakap mama susukan inara sampai 2 tahun tau lepas tu mama wean off kan inara , selama 2 tahunn dan saya selitkan kugak dalam doa harian saya 🙂
Hampir hampir nk 2 tahunn mama ajar dah inara minum susu selain susu mama , mama bg fresh milk 🙂
Supaya inara biasa akn susu lain selain susu mama , slow slow mama buat untuk wean off inara , mama buat secara haluss . Hahaha
Mama jugak bezakan inara susu dan susu badan .
Maksudnya kalau susu badan inara akan panggil mikmik dan susu biasa dia akn panggil shushu
Jadi dia tahu perbezaan , agar senang sikit mama nak wean off nanti dan nak bagi dia susu lain tanpa keliru
Mama bagi inara fresh milk pada masa yang sama masih menyusu dengan mama .
Bila dia nak susu lain dia akn sebut mama nak shushu kalau dia nak susu badan dia akn sebut nk mikmik .
Selain tu mama masak macam macam untuk inara supaya inara tahu ada benda lagi sedap selain susu mama .
Dan mama jugak tahu apa yang inara suka dan tak suka .
Inara sangat tak suka bendasing dalam makanan dia or minuman .
Kalau bagi ayam ayam je laa jangan letak benda lain dia tak akan makan dah lepas tu .
Kalau air kalau rasa tak sedap dia tak akan minum dah lepas tu .
So mama dah tahu macam mana nk bentikan inara secara total .
So mama cari hari yang sesuai untuk wean off inara , mama pilih hari jumaat sebab penghulu segala hari 🙂
So mama pilih cara letakkan sirap agar x terlalu kejam rasanya bila dia minum nanti . Ehee
So dalam masa sehari tu mama letak sirap dan letak sekali sahaja , dia xtahu pun mama letakk dan dia minum macam biasa .
Jeng jeng jeng ..
Dia taknak dah mikmik tu , mama offer lagi dia taknak , dan sampai la hari ni , inara 2 tahun 1 bulan 1 hari mama offer dia xnak . Hahahaha .
Dia hanya akan minta shushu sahaja no mikmik katanya 😂
Shushu pun mama letak dalam cawan sajo , bukan dalam botol . Ihihi
Mungkin dari awal awal inara di dalam perut , mama sudah berdoa jadi Allah mudahkan 🙂
Mungkin inara pun takde adik lagi jadi lebih mudah 😂
Alhamdulillah
Terima kasih inara sebab beri kerjasama dan mama pasti akn rindukan moment moment penyusuan kita 😭
Ps : lain orang lain caranya , sekadar perkongsian sajo
Ok sekian , terima kasih
Love , mama
Xoxo
Publish ❤️

Friday, February 9, 2018

ESP SHAKLEE



Kenapa ESP ini tersangat famous dalam family SHAKLEE? 

Kenapa ESP ni mendapat tempat di hati customer? 

Sebabnya, dengan mengamalkan secara konsisten InshaaAllah dapat manfaat KULIT CANTIK & FLAWLESS, selera makan lebih terkawal untuk BENTUK BADAN MAINTAIN, lebih rasa BERTENAGA & TAK CEPAT LETIH.

Pilihan hati Sis sendiri, semestinya ESP yang terbaik kerana ESP mengandungi 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan tetapi tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan.

🎀Nak kulit cantik, licin, gebu
🎀 Nak bentuk badan cantik
🎀 Nak kuku dan rambut cantik
🎀 Nak otak cerdas dan daya ingatan yang baik
🎀Nak badan bertenaga dan sihat serta tak cepat letih. 
Student sangatlah digalakkan.

Tubuh badan kita nih secara keseluruhan semuanya terdiri daripada PROTEIN. 

So imagine how important for us to have enough protein daily.

Cuba cek balik daily food yang kita makan, cukup tak kandungan protein? 

Buat yang kata cukup dah ambil protein daripada ayam dan ikan, anda betul-betul yakin tak kandungan protein tu cukup untuk tampung keperluan protein badan anda?

Sebabnya, bila protein tak cukup, tidak hairan lah kalau ramai yang mempunyai masalah kulit berjerawat sana sini, berparut dan berlubang-lubang.
.
So anda yang nak KULIT CANTIK & KULIT LICIN TANPA CELA, make sure anda consume enough protein yer 😊 

Semestinya ESP yang TERBAIK 👍

DILPAROZA
016-2324103

COLLAGEN PALING BERKESAN DIABAD INI




Produk magik.

Collagen paling magik dalam hidup yang taktau camne nak cakap. 

Yang siapa pakai mesti datang balik dan dah cerah sekata. 

Yang hitam kusam tetiba cerah berseri, yang cerah bertambah putih, tak kira lelaki perempuan. 

Padahal baru try satu box. 

Itu tak kira lagi yang bertemu jodoh dan sebagainya. Okey over.

Sekarang collagen magik ni ada promo , boleh laa simpan buat stok . 

Raya pun nak dekat , cepat laa grab pikat bakal mentua korang , comfirm jadi menantu kesayangan . Ahahaa

Yang nk grab utk diri sendiri or nk bagi bakal mak mentua or aweks . 

Bole wassap sistorr okay .
0162324103 

Monday, February 5, 2018

CARA NAK CANTIKKAN KULIT

Assalamualaikum semua dan selamat petang💕
Macam biasa rutin wajib setiap pagi semestinya bancuh ESP dulu sebelum Dee start buat kerja lain.
Nak bancuh macam tuu jer boleh, nak mix susu boleh, nak blend sekali dengan fruits pun boleh tapi dee suka bancuh dengan milo , fav kot milo tu 😂
Biasa lepas minum ESP tak breakfast pun sebab dah kenyang, lunch nanti baru makan berat 😊
Memang berbeza tau bila consume dan tak consume ESP nih.
Bukan setakat bagus untuk kulit cantik, tapi ESP nih sangat membantu untuk berikan kita lebih bertenaga sepanjang hari.
Working Mom and Work At Home Mom both are highly recommended untuk try consume, inshaaAllah takde aih rasa penat, letih dan lesu sangat 
Anyway, Kedai Shaklee Dee dah buka seperti biasa dan postage pun hari nih ada waktu petang nanti.
Bagi anda yang ingin mendapatkan supplement Shaklee beserta full guide and consultation, boleh whatsapp Dee untuk order dan pertanyaan lanjut.
Nih Dee list kan antara produk Shaklee yang sememangnya best selling setiap bulan:
• ESP, VITAMIN C & VITAMIN E (untuk kulit)
• COLLAGEN POWDER (limited stocks!)
• VIVIX (kesihatan keseluruhan)
• OMEGA GUARD, LECITHIN, HERB LAX, ALFALFA, CINCH SHAKE & CINCH TEA (untuk kurus)
• SET HAMIL (prenatal)
• SET BERPANTANG (postnatal)
• MILK BOOSTER FOR BF MOMMIES
• IKHTIAR HAMIL & tingkatkan kesuburan
•FOR KIDS (multivitamin lengkap untuk picky eater, kuatkan imunisasi, cegah sembelit)

Kalau uols nak tau walaupun dee masih baru dalam bisnes ni tapi setiap hari Dee akan jumpa dengan macam macam jenis customers yang juga datang dari pelbagai lapisan umur, paling muda so far 16 tahun dan yang paling berusia sekitar 60an kalau yang berusia selalunya akan cari untuk kesihatan 🙂
🌸 Ada customer yang mencari supplement untuk kulit cantik, cerah, gebuu dan flawless
🌸 Ada customer yang mencari supplement untuk maintain / turunkan berat badan
🌸 Ada customer yang mencari supplement untuk improve kesihatan mereka ke tahap yang lebih baik
🌸 Ada customer yang mencari supplement untuk badan lebih bertenaga sepanjang hari
🌸 Ada customer yang mencari supplement untuk tingkatkan kesuburan dan ikhtiar untuk hamil
🌸 Ada customer yang mencari supplement untuk sepanjang kehamilan, juga untuk baby gebuu gebas 😍
🌸 Ada customer yang mencari supplement untuk merawat masalah dalaman wanita selepas berkahwin dan melahirkan anak
🌸 Ada juga yang mencari supplement untuk kesihatan tulang dan sendi
So for those yang mencari produk Shaklee tapi tak sure yang mana satu yang sesuai dengan keperluan dan masalah anda, boleh terus whatsapp Dee okay?
InshaaAllah dee akan bantu untuk berikan guide sebaiknya, consultation akan diberikan khusus untuk customers Dee 😊
Saya yang ingin melihat anda cantik sihat dan bertenaga 🙂
016-2324103
Trusted SID


Wednesday, January 24, 2018

LIRIK LAGU COMEL PIPI MERAH BY DATO SERI SITI NURHALIZA



 COMEL PIPI MERAH


Senyumnya manis penyejuk jiwa hamba
semanis manisnya bak gula
rupa nan elok penghibur ayah bonda
indah kurniaan maha esa

sayang disayangi timang ditimang
alahai manjaku seorang
sayang disayangi timang ditimang
cinta hatiku selamanya

dimana dia buah hati saya
buah hati saya ada di dalam rumah
dimana dia intan payung saya
intan payung saya yang comel pipi merah

can mali can can mali can
can mali can ketipung payung
can mali can can mali can
can mali can can mali can ketipung payung

budi nan elok pekerti yang mulia
panduan hidup hari muka
taat berjasa jadi orang berjaya
penuhilah ilmu di dada

sayang disayangi timang ditimang
alahai manjaku seorang
sayang disayangi timang ditimang
cinta hatiku selamanya

can mali can can mali can
can mali can ketipung payung
can mali can can mali can
can mali can can mali can ketipung payung

love , dee
xoxo 
publish :)